Bolj natančno poznavanje potapljaške opreme vedno pride prav. Naučili se bomo kako si pomagati, ko se strga pašček na maski ali plavutkah, kako deluje regulator, kako lahko sami izvedemo nekatera osnovna popravila, ipd. Vsekakor gre za znanja, ki lahko rešijo marsikatero težavo na potapljaškem izletu in zahvaljujoč boljšemu vzdrževanju tudi podaljšajo življenjsko dobo vaše opreme. Poleg omenjenega vam po bolj natančno poznavanje delovanja opreme olajšalo tudi odločitve pri nabavi nove opreme.
©PADI 2013

Predpogoji:

  • opravljen osnovni potapljaški tečaj PADI Open Water Diver (ali ekvivalenten tečaj po drugi mednarodno priznani šoli potapljanja)
  • starost najmanj 10 let.

Tečaj obsega:

  • teoretični del (predavanja, samostojno učenje).

Kaj potrebujete?

  • Potapljaško izkaznico,
  • zvezek in pisalo.

Koliko časa potrebujete?
Priporočen čas trajanja tečaja PADI Night Diver je 6 ur. Potopov tečaj ne vključuje. Tečaj je mogoče opravljati tudi individualno po medsebojnem dogovoru.

Cena tečaja vključuje:

  • teoretični in praktični del,
  • PADI Equipment Specialist potapljaško izkaznico,
  • Uporabo potrebnih tehničnih sredstev
  • PADI Inštruktor (predavanja in izvedba potopov).

Kam po tečaju PADI Equipment Specialist?
Pridobljeno znanje boste lahko s pridom uporabili na vaši nadaljnji potapljaški poti..

V kolikor se boste v bodoče odločili za usposabljanje za PADI Master Scuba Diver-ja, se vam bo PADI Equipment Specialist tečaj štel kot ena izmed petih zahtevanih specialnosti.

V kolikor se boste odločili za naslednji korak in razmišljali o tehničnem potapljanju vam bo opravljanje tečaja PADI Equipment Specialist več kot koristilo saj vam zagotavlja večjo suverenost in samostojnost. Prav tako vam boljše poznavanje opreme in njene funkcije pride še kako prav, kadar si boste kot tehnični potapljač opremo sami pripravljali.

Izjava o zdravstvenem stanju:
Ob začetku tečaja tečajnik podpiše izjavo o svojem zdravstvenem stanju. Izjava se nanaša na trenutno zdravstveno stanje in jo je potrebno natančno prebrati. V primeru, da tečajnik ni polnoleten, izjavo morajo podpisati tudi starši. V izjavi so eksplicitno našteta bolezenska stanja v primeru katerih pred začetkom tečaja potrebujemo tudi pisno potrdilo zdravnika. Izjavo najdete na naših internetnih straneh v razdelku Pod gladino/dokumenti kjer najdete tudi formular »potrdilo zdravnika« ter »navodila za zdravnika«.