Kot že izkušeni licencirani AOWD potapljač boste svoje znanje in sposobnosti dodatno nadgradili. Naučili se boste metod ocenjevanja tveganja in reševanja nekaterih nepričakovanih situacij. Postali boste nepogrešljiv člen potapljaške ekipe, ki je sposoben pomagati tudi drugim. Obnovili oz. naučili se boste metod prve pomoči. Tečaj za potapljača reševalca bo dodatno utrdil tudi vaše samozaupanje.
©PADI 2013

Predpogoji:

Tečaj obsega:

Kaj potrebujete?

  • Brisačo, kopalke in natikače.
  • Masko, dihalko in plavuti (priporočljivo, a ne nujno; če je še nimate, je ne kupujte pred tečajem; lahko jo kupite tudi v potapljaškem centru ob začetku tečaja).
  • Kapo ali podobno pokrivalo za zaščito glave po potopih.
  • Zvezek in pisalo.

Koliko časa potrebujete?
Tečaj PADI Rescue Diver, ki ga izvajamo ob vikendih na morju, traja 3 dni in sicer od petka popoldan do nedelje zvečer. Med tečajem nikakor ne planirajte drugih aktivnosti. Za namestitev v Piranu poskrbijo tečajniki sami. Seveda smo vam vedno na voljo, če potrebujete pomoč.

Cena tečaja vključuje:

  • teoretični in praktični del,
  • izposojo potapljaške opreme,
  • uporabo potapljaškega centra,
  • PADI certifikacijo.

Kam po tečaju PADI Rescue Diver?
Čas za odločitev. Nadaljujete lahko v smeri profesionalnega potapljanja. Ta pot vas bo pripeljala do naziva PADI Divemaster in kasneje do naziva potapljaškega inštruktorja. Druga možnost je nadgradnja svojega znanja na tečajih PADI specialnosti in po opravljenih petih tečajih PADI specialnosti pridobitev certifikata PADI Master Scuba Diver. Tretja možnost je pogled globlje in odločitev za tehnično potapljanje v sklopu tečaja Tec 40 ali spoznavnega tehničnega potopa Discover Tec Diving.
Opisane možnosti se med seboj ne izključujejo.

Izjava o zdravstvenem stanju:
Ob začetku tečaja tečajnik podpiše izjavo o svojem zdravstvenem stanju. Izjava se nanaša na trenutno zdravstveno stanje in jo je potrebno natančno prebrati. V primeru, da tečajnik ni polnoleten, izjavo morajo podpisati tudi starši. V izjavi so eksplicitno našteta bolezenska stanja v primeru katerih pred začetkom tečaja potrebujemo tudi pisno potrdilo zdravnika. Izjavo najdete na naših internetnih straneh v razdelku Pod gladino/dokumenti kjer najdete tudi formular »potrdilo zdravnika« ter »navodila za zdravnika«.