Ni redkost, da si potapljači zaželijo potopa malo globlje. Privlačijo jih nove dogodivščine, kar globji potop vsekakor so. Omogočajo vam raziskovanje manj obiskanih razbitin, potapljanje v večje globine na grebenih in fotografiranje. Normalno je, da vas zanima potapljanja te vrste.

Globok potop pomeni nekaj posebnega, točno določenega. Zanj se lahko odločite za početje ali preizkušanje nečesa kar na manjših globinah ni mogoče. V kolikor lahko isto stvar počnete na manjši globini, ni nikakršnega razloga za le to početi globlje!

Za razliko od plitkejših so globinski potopi bistveno krajši in zaloga zraka občutno bolj omejena. Zato je pomembna pametna presoja o cilju potopa in početju pod vodo. Filozofija tečaja PADI Deep Diver je sprejemanje pametnih odločitev, ki vam bodo omogočili pridobivati novih izkušenj v globinskem potapljanju, brez stresa in upoštevajoč najvišjo stopnjo varnosti.

Potapljali se boste znotraj mej rekreativnega potapljanja (globine med 18 in 40 m) upoštevajoč varnostne zahteve, tehnike globjega potapljanja in občutljivost tamkajšnjih vodnih organizmov.

Predpogoji:

 • opravljen nadaljevalni potapljaški tečaj PADI Adventure Diver ali PADI Advanced Open Water Diver (ali ekvivalenten tečaj po drugi mednarodno priznani šoli potapljanja in vsaj 20 potrjenih potopov),
 • starost najmanj 15 let .

Tečaj obsega:

 • teoretični del (predavanja, samostojno učenje),
 • 4 potopi v globoki vodi (min 2 dni, največja globina 40 m).

Kaj potrebujete?

 • Brisačo, kopalke in natikače,
 • potapljaško izkaznico in knjižico (logbook),
 • potapljaško opremo (priporočljivo, ni nujno),.
 • kapo ali podobno pokrivalo za zaščito glave po potopih,
 • zvezek in pisalo.

Koliko časa potrebujete?
Priporočen čas trajanja tečaja PADI Deep Diver je 24 ur. Obvezni so vsaj 4 praktični potopi na globino 18 – 40 metrov, katere se lahko opravi v najmanj dveh dneh. Tečaj je mogoče opravljati tudi individualno po medsebojnem dogovoru.

Cena tečaja vključuje:

 • teoretični in praktični del,
 • PADI Deep Diver potapljaško izkaznico,
 • PADI Inštruktor (predavanja in izvedba potopov).

Kam po tečaju PADI Deep Diver?
Pridobljeno znanje boste lahko s pridom uporabili na vaši nadaljnji potapljaški poti. Večina potopljenih razbitin se nahaja na večji globini. Zato je globje potapljanje združljivo s specialnostmi kot so: PADI Wreck Diver, PADI Dry Suit in PADI Search and Recovery.

Če se boste v bodoče odločili za usposabljanje za PADI Master Scuba Diver-ja, se vam bo PADI Deep Diver tečaj štel kot ena izmed petih zahtevanih specialnosti.

Če se boste odločili za naslednji korak in razmišljali o tehničnem potapljanju vam bo opravljanje tečaja PADI Deep Diver več kot koristilo saj je poleg tečaja PADI Enriched Air Diver le ta pogoj za pristopiti k uvodnemu tečaju tehničnega potapljanja PADI Tec 40.

Izjava o zdravstvenem stanju:
Ob začetku tečaja tečajnik podpiše izjavo o svojem zdravstvenem stanju. Izjava se nanaša na trenutno zdravstveno stanje in jo je potrebno natančno prebrati. V primeru, da tečajnik ni polnoleten, izjavo morajo podpisati tudi starši. V izjavi so eksplicitno našteta bolezenska stanja v primeru katerih pred začetkom tečaja potrebujemo tudi pisno potrdilo zdravnika. Izjavo najdete na naših internetnih straneh v razdelku Pod gladino/dokumenti kjer najdete tudi formular »potrdilo zdravnika« ter »navodila za zdravnika«.